Informatie over microscopen

Microscoop kopen? Dat doe je bij Ganymedes

Microscopen maken de kleinste wereld groot. Dingen die wij met ons blote oog niet kunnen waarnemen en normaliter voor ons verborgen blijven, kunnen we opeens haarscherp zien. Of het nu gaat om de minieme krasjes in een gouden ring, de nerven van een blad, de huid van een insect of, nog kleiner, de vormen en kleuren van cellen en bacteriën – dankzij de microscoop hebben wij inzicht verkregen in al deze materie.

De microscoop ontsluit een werkelijkheid die normaal gesproken te klein is om te zien. Zo hebben optische instrumenten ons perspectief op de wereld op verschillende manieren drastisch veranderd.

Een gevarieerd assortiment microscopen: van nieuw tot tweedehands

Ganymedes verkoopt twee verschillende soorten microscopen: stereo microscopen en biologische microscopen. De laatste categorie kan weer onderverdeeld worden in het monoculair en het binoculair.

Stereo microscopen zijn vooral geschikt voor het onderzoeken van bijvoorbeeld sieraden, gesteenten, mossen en insecten. De vergroting is lager dan bij de biologische microscopen. Het bereik ligt tussen de 10x en de 60x. Dit is voldoende om de hierboven genoemde onderwerpen nauwkeurig te kunnen onderzoeken. U kijkt overigens met twee ogen door deze microscoop.

Een monoculaire biologische microscoop is geschikt voor kort onderzoek, het binoculair voor langer en uitgebreider onderzoek. Voorts is het verschil dat je door het monoculair met één oog kijkt en door het binoculair met twee ogen. De vergroting heeft een bereik van 20x tot maar liefst 1000x. Dit maakt deze microscopen uitermate geschikt voor het onderzoeken van zelfs de kleinste preparaten.

De belangrijkste merken die wij verkopen zijn Euromex en Celestron. Ook verkopen wij tweedehands microscopen van Olympus, Zeiss en Leitz (Leica).

Celestron heeft tevens een aantal digitale microscopen op de markt gebracht. Een van de modellen is zelfs voorzien van een Lcd-scherm dat werkt op batterijen. Deze is dus ook uitstekend in het veld te gebruiken! Helemaal mooi is dat u met dit model een foto kunt maken van het door u onderzochte onderwerp. Zo kunt u ook later de foto nog nauwkeurig bestuderen.

Eerst een microscoop uitproberen? Kom naar onze showroom!

Wij begrijpen het heel goed als u de microscoop naar uw keuze eerst wilt zien en uitproberen, voordat u overgaat tot aankoop. Een goede microscoop kost immers een hoop geld.

U kunt bij ons in de showroom uw nieuwe microscoop uitproberen. Wij zijn zes dagen per week geopend. Van maandag tot en met vrijdag van tien uur ‘s ochtends tot vijf uur ‘s middags en op zaterdag een halfuurtje korter, dan gaan wij dicht om half vijf. Wij staan voor u klaar om u te voorzien van advies en om u uitleg te geven over de verschillende modellen uit ons assortiment. Hopelijk verschaffen we u op deze manier voldoende informatie om tot een afgewogen keuze te kunnen komen.

Als u vragen heeft over onze microscopen of over onze service, dan kunt u ons altijd bellen. Ons nummer is 020-6412083.