Omegon Mini Track LX Quattro NS montering

10 april 2024

Omegon Mini Track LX Quattro NS montering

Dit is wel echt een geweldig apparaat vinden wij. Wil jij nog betere foto’s maken met bijvoorbeeld een groothoek telelens, dan moet je zeker even verder lezen. De Mini track werkt namelijk geheel mechanisch, dus zonder elektriciteit, waardoor je deze overal gemakkelijk mee kunt nemen. Wat de Mini tracker precies doet leggen we graag aan je uit in deze blog.

Hoe werkt het?

De aarde draait, waardoor wanneer je objecten aan de hemel zoals de maan, de zon of zelfs deepsky objecten zoals nevels wilt vastleggen, je iets nodig zult hebben om het object te blijven volgen. Een mini-tracker of volgsysteem compenseert deze beweging. Een mini-tracker, ook wel bekend als kookwekker, draait tegen de aardrotatie in om je lens op het hemelobject gericht te houden. Het is cruciaal dat de mini-tracker zo nauwkauring mogelijk op de poolster is uitgelijnd. En ook dat gaat heel gemakkelijk met de Mini Track LX Quattro montering. De Mini Tracker wordt namelijk geleverd met een geïntegreerde poolzoeker. Gedurende 60 minuten zorgt de Mini Tracker voor een stabiele tracking (zelfs met telelenzen). En vriest het, geen probleem de mechanische tracker blijft gewoon zijn werk doen!

Je kan zelf ook de veerspanning aanpassen met behulp van een TapTempo-App BPM. Je kunt dit vergelijken met het bepalen van de beats per minuut voor liedjes, maar wordt  in dit geval dus gebruikt voor een nauwkeurige tracking!

Je kunt kiezen tussen een uitvoering met balhoofd of zonder!

Omegon MiniTrack LX Quattro

Omegon MiniTrack LX Quattro NS met balhoofd

 

 

 

 

 

 

 

Met balhoofd:

Het Omegon balhoofd Pro is de OM10. Het draagvermogen van deze kleine balhoofd is maar liefst 10 kilogram, best wel indrukwekkend dus. Daarom kan je er met gemak een spiegelreflex camera op bevestigen. Het Balhoofd is voorzien van een snelkoppelingsplaat en een standaard camera aansluiting van 1/4 inch en statief aansluiting van 3/8 inch. Door de 2 deling van 0 tot 180 graden maak je prachtige panoramische opnames!

Ideaal voor op vakantie

Naast leuke vakantiekiekjes maak je nu dus ook indrukwekkende astro foto’s. Je hebt alleen nog een statief nodig, de Mini Track montering natuurlijk, een balhoofd en een camera met lens!

Voordelen van de MiniTrack LX Quattro:

  • Succesvol en gemakkelijk de sterrenhemel fotograferen op het noordelijk en zuidelijk halfrond
  • Geen stroom nodig: werkt onafhankelijk van batterijen of stroomvoorziening
  • Direct na opzetten klaar voor gebruik
  • Ideaal voor panoramische sterrenbeelden en telefotografie.
  • Hoger draagvermogen: ondersteunt nu camera’s en apparatuur tot 4 kg.
  • Het naaldlager zorgt voor een vloeiende werking voor foto’s met een betere tracking
  • Nieuw ontwikkeld veersysteem: het sterkere veerstysteem dient als vervanging voor een contragewicht en garandeert altijd een betrouwnbare tracking, ook bij een hoge eenzijdige belasting.
  • CNC-behuizing; de MiniTrack bestaat uit één stuk gefreesd aluminium – hoogwaardig, stevig en geschikt voor elk type excursie
  • Optische poolzoeker voor nauwkeurige uitlijning en perfecte tracking
  • Eenvoudig te monteren: ingebouwde Vixen-style houder – geen bijkomende zwaluwstaart nodig