Posted on

Ontdek Celestron’s revolutionaire Origin telescoop

Celestron Origin Telescoop

Ontdek Celestron’s revolutionaire Origin telescoop

Als je ’s nachts naar de hemel kijkt, is het alsof je een reis door de tijd maakt. De fotonen van sterren, nevels of sterrenstelsels hebben soms duizenden jaren door de ruimte gereisd voordat ze uiteindelijk op je netvlies vallen en een beeld vormen. Telescopen helpen ons meer detail te zien, maar onze ogen hebben hun beperkingen, vooral in het donker. Maar wat als we die beperkingen konden doorbreken? Dat is precies wat Celestron met hun nieuwe telescoop, de Celestron Origin, doet.

De Kracht van Celestron Origin

De Celestron Origin is toch wel een revolutionaire stap in de astronomie denken wij. Deze telescoop vangt meer licht in minder tijd op dan traditionele telescopen. In plaats van het licht direct naar je ogen te sturen, levert de Origin dit aan een uiterst gevoelige CMOS-beeldsensor. De beelden worden vervolgens verwerkt door AI, waardoor ze echt tot leven komen op je smartphone, tablet of zelfs op je smart-tv, zodat iedereen mee kan genieten.

Verbluffende Beeldkwaliteit

Wat maakt de Celestron Origin zo bijzonder? Ten eerste, de helderheid en detail van de beelden. In tegenstelling tot het kijken door een oculair, blijft de Origin fotonen verzamelen over tijd, waardoor elk beeld na een belichtingstijd van tien seconden meer diepte en detail krijgt.

Gebruiksgemak

De Celestron Origin is volledig autonoom. Je zet hem gewoon op in je achtertuin of op een donkere plek, zet hem aan en loopt weg. De telescoop detecteert zijn exacte positie in het universum en genereert een lijst met de beste objecten die op dat moment in de nachtelijke hemel te zien zijn. De telescoop beschikt over de volgende eigenschappen:

  • All-in-one thuisobservatorium
  • Beelden direct naar je telefoon of tablet
  • 6″ Rowe-Ackermann Schmidt Astrograaf (RASA)
  • f/2.2 Focal Ratio
  • Celestron’s gepatenteerde StarSense-technologie (autofocus & uitlijning)
  • In minder dan 2 minuten klaar voor verwerking van beelden
  • AI-algoritmen stapelen en verwerken elke frame in real-time
  • Downloaden van RAW-files via USB

Misschien wel het meest opwindende is hoe de Origin de beelden verwerkt. De AI-gestuurde verwerkingsalgoritmes halen direct het beste uit je ontdekkingen naar voren, die je vervolgens met één tik kunt delen met vrienden of familie. Voor degenen die verder willen gaan, is het ook mogelijk om deRAW-images naar je pc te downloaden en ze te bewerken!

Een Nieuw Tijdperk

De beelden die je met de Celestron Origin verzamelt, zijn uniek en geven een nieuwe dimensie aan je beleving van de nachtelijke hemel. Er is geen betere manier om de wonderen van het universum te ervaren en deze met anderen te delen.

De Celestron Origin verandert de manier waarop je de kosmos kan observeren. Door geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor iedereen, brengt het de fascinatie van de ruimte dichter bij huis. Of je nu een amateur-astronoom bent of een beginner, de Origin bied je een ongeëvenaarde kijkervaring.

De Celestron Origin zal vanaf ongeveer half mei 2024 beschikbaar zijn voor € 4999,00.
Wil je meer weten over deze super alles-in-1 telescoop van Celestron of wilt u deze reserveren, laat het ons dan vooral weten via 📞020-6412083 of info@ganymedes.nl