Dirk “Ganymedes” Jongkind overleden

4 augustus 2023

Dirk Jongkind is in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 augustus overleden in zijn slaap. Dirk is 89 jaar geworden.

Dirk heeft veel amateurs in de astronomie wereld enthousiast gemaakt voor onze prachtige hobby. En dat kon ook niet anders omdat Dirk zelf een gepassioneerde amateur was&
Zo was de winkel altijd tot 22:00 uur ’s avonds open en kon je als het helder was door een telescoop bij Dirk in zijn schuur naar maan en planeten kijken. Zo heeft hij ook menig nieuw instrument dat hij net zelf had geïnstalleerd weer verkocht. Er zijn nog veel meer verhalen te vertellen en als jezelf nog verhalen hebt over Dirk schroom dan niet om die laten weten aan ons.
Het blijft altijd triest als iemand overlijdt maar de nostalgische verhalen zorgen er juist voor dat degene niet wordt vergeten.

De familie heeft besloten om de begrafenis in besloten kring te houden, maar er is gelegenheid tot condoleren en afscheid van Dirk te kunnen nemen.
De condoleance is bij begrafenisonderneming Bouwens in Amstelveen op woensdag 9 augustus tussen 19:00 uur en 20:00 uur. Het adres is: Startbaan 7, 1185 XP te Amstelveen.

Correspondentie naar jeroen@ganymedes.nl of als je een kaartje wilt sturen kan dat naar Ganymedes, Middeldorpstraat 1, 1182 HX Amstelveen!