Posted on Geef een reactie

Kennemer vogeldag 2023

Kom gezellig langs bij de Kennemer Vogeldag 2023 op zondag 16 april bij Fort benoorden Spaarndam.

KENNEMER VOGELDAG IN DE KIJKER

Ganymedes staat net als in 2022 weer op de Kennemer vogeldag in Spaarndam. Bij Ford benoorden kom je op een unieke plek met veel natuur. Ganymedes staat er met een uitgebreide sortering van verrekijkers en spottingsscoops. Wij laten die dag ook zien hoe makkelijk je door een spottingsscoop kan fotograferen met bijvoorbeeld je smartphone. Tevens staat er een vogel-fotowedstrijd op het programma waarbij mooie prijzen op het spel staan. De fotowedstrijd is verdeeld in 2 categorieën, er is een categorie voor kinderen en voor volwassenen. Prijzen beschikbaar gesteld door Ganymedes. Hieronder zie je de uitnodiging en enkele foto’s genomen op de dag in 2022 door Lida Zaremba en Ton Lansdaal.

Dit stuk is geschreven door Berna van Baarsen.

Wilt u ook een keer van alles zien en horen over onze vogels in een unieke, natuurlijke en romantische omgeving? Kom dan op zondag 16 april naar Fort benoorden Spaarndam. Daar kunt u onder leiding van een gids struinen door drie prachtige vogelbiotopen: Landje van Gruijters, Hekslootpolder en Munitiebos (normaal niet toegankelijk) met het fort als unieke uitvalsbasis. U bent van harte welkom! De koffie staat klaar.

Kennemer vogeldag 2022

VROEGE EN LATE VOGELS

Vanaf 7.00 uur kunt u deelnemen aan een vroege vogel fietstocht of meemaken waarom en hoe vogels worden geringd. En om 8.00 staan gidsen met hun telescopen en verrekijkers klaar bij ons observatiepunt Big Sit aan de kop van Landje van Gruijters om steltlopers – waarvan de kluut toch echt de sierlijkste is – eenden en allerlei andere (water)vogels te spotten.

Vanaf 9.30 gaan we helemaal los: voor jonger en ouder zijn er allerlei vogelexcursies, demonstraties (vogels opzetten) en worden onvergetelijke vogelverhalen verteld. Ook wordt dit jaar voor het eerst een workshop tekenen en schilderen van vogels gegeven. Maar kinderen kunnen ook uilenballen pluizen, speuren naar de verborgen vogels van het forteiland of luisteren naar mysterieuze vogelgeluiden in het fort.

Kinderen krijgen voor elke kinderactiviteit een stempel op hun kaart; zij krijgen een vogeldiploma op naam als zij aan het eind alle behaalde stempels laten zien. In het fort zijn tenslotte rondleidingen en is een vogeltentoonstelling. Onder het motto ‘Vogels in de kijker’ worden lezingen gegeven over vogelfotografie en andere (on)mogelijkheden om vogels dichterbij te halen en vast te leggen.

Kennemer vogeldag 2023

VOGEL-FOTOWEDSTRIJD

De lezingen vinden hun hoogtepunt in het bekendmaken van de winnaars van onze vogel/fotowedstrijd. Deze fotowedstrijd is open voor iedereen en start op 16 maart. Tot uiterlijk 16 april 15.00 uur kunnen de allermooiste zelfgemaakte vogelfoto’s worden gemaild aan Kennemervogeldag@gmail.com.

Voor de bijzonderheden van de fotowedstrijd, het dagprogramma en de kinderstempelkaart, zie www.100procentkluut.nl.

Toegang en deelname aan alle activiteiten is gratis. Bij het Fort is geen parkeergelegenheid dus kom met de fiets. Meer informatie over tijden en reserveren is te verkrijgen via Berna van Baarsen (bernavanbaarsen@gmail.com, 06-24624622), via Johan Stuart (j.stuart@planet.nl, 06-53129644) of kijk op www.100procentkluut.nl.

De Kennemer Vogeldag is mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Fonds Van Zanten en de financiële en organisatorische medewerking van Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland, IVN Zuid Kennemerland, Vereniging Behoud de Hekslootpolder en Vereniging Duurzaam Natuurbeheer Landje van Gruijters.

Geef een antwoord