Podcast SterrenStof 19 – oktober 2022

12 oktober 2022

In samenwerking tussen SterrenStof en Ganymedes maakte wij samen een podcast!

Onze collega Jeroen werd tijdens deze podcast geinterviewd over diverse interessante onderwerpen met betrekking tot astronomie in de Podcast SterrenStof 19 – oktober 2022.
Vooral voor de beginner in de hobby is het erg leuk en leerzaam om deze podcast even te beluisteren, we hebben zelfs een extraatje voor je (hieronder lees je meer)!

Wij vonden het erg leuk om hieraan mee te doen. In onze winkel hebben wij ook een folder liggen welke je gratis mee kunt nemen met meer informatie over deze podcast.
Het is erg leerzaam en leuk voor de beginner om dit even te beluisteren. Naast SterrenStof zet ook Lisa van Sterrenkijken.nu zich in voor het in begrijpbare taal uitleggen van de hobby.
Combineer deze tips en informatie met onze overige informatieve pagina’s en je raakt al snel een beginnend astrononoom!

Kijk bijvoorbeeld hier voor onze telescopen welke goed geschikt zijn voor als je een beginner bent in deze mooie hobby en een begin wilt gaan maken.

Maar luister natuurlijk eerst even naar de podcast via de link hieronder!

Bekijken/luisteren van de podcast

Je bekijkt/beluisterd de podcast op Spotify via deze link: https://open.spotify.com/episode/63mqzP5g3ZFIUZ9zFLDJxv?si=4Ntqmwl0SbuUkrPxiAZVCA
(Of door te klikken op onderstaande afbeelding)

Podcast SterrenStof 19 - oktober 2022 met Jeroen van Ganymedes
Podcast SterrenStof 19 – oktober 2022 met Jeroen van Ganymedes

Inhoud van de podcast

Afl. 19: Welke telescoop past bij mij? Met hoofdgast: Jeroen Jongkind, eigenaar van Ganymedes Optische Instrumenten. Plus:

 • De vraag van de luisteraar – Astronomie en ruimtevaart nieuws in het kort
 • De tip van de maand
 • De sterrenhemel van de maand oktober 2022

SterrenStof is een infotainment talkshow over astronomie en ruimtevaart. Voor iedereen. Presentatie en productie: Anco van Hal.

Sidekicks: Abe, Irene, Jeroen en Rahul. Techniek: Erik.
*Deze live uitzending is opgenomen in het Allard Pierson te Amsterdam voor AmsterdamFM.

Tijdelijke actie: korting op onze mooie producten in samenwerking van SterrenStof

Als je je aanmeld bij SterrenStof door een e-mail te sturen aan sterrenstofnieuws@gmail.com met daarin je NAW-gegevens (volledige naam, adres, woonplaats etc), dan kunnen wij soms kosteloos een extra accessoire leveren bij je nieuwe telescoop (of met korting)! Dit is een tijdelijke actie in samenwerking met SterrenStof.

Hoe werkt dit precies en wat zijn de voorwaarden?

 1. Vind een leuke nieuwe telescoop om aan te schaffen.
  • Er zijn enorm veel opties uiteraard, maar we kunnen op dit moment de Celestron StarSense Explorer serie aanraden aangezien deze razend populair is en over het algemeen goed wordt ontvangen door het publiek.
 2. Zoek een leuke en bijpassende accessoire op voor je nieuwe telescoop, dat mag van alles zijn en laat je gerust door ons adviseren mocht je de bomen door het bos niet meer kunnen zien.
 3. Stuur een e-mail naar sterrenstofnieuws@gmail.com met je gegevens en de linkjes van de producten welke je wilde bestellen.
  • Vermeld dat je deze pagina hebt gelezen (voeg desnoods even de link toe, dus van de pagina welke je nu aan het lezen bent).
  • Ganymedes levert vervolgens een korting op je accessoire van 10% van het volledige aankoopbedrag van je telescoop.
   • Voorbeeld: je koopt of wenst een telescoop van EUR 1.000,00 en een accessoire van EUR 200,00, Ganymedes levert vervolgens een korting van maar liefst EUR 100,00 op de accessoire (namelijk 10% van het volledige aankoopbedrag van de telescoop).
 4. Wij van Ganymedes nemen contact met je op. Wij zullen je van een kortingscode voorzien welke kan worden toegepast op je bestelling. Je kunt je bestelling dan plaatsen.
 5. De actie is uitsluitend geldig op producten van het merk Celestron.
  • Wil je toch heel graag een accessoire van een ander merk? Laat dit aan ons weten: we gaan kijken of en wat we voor je kunnen betekenen!
 6. Vanzelfsprekend zijn al onze gebruikelijke voorwaarden, zoals standaard 2 jaar garantie en retourneren van producten, gewoon van toepassing.
 7. De actie is geldig tot 31-12-2022 of zo lang de voorraad strekt.

SterrenStof

SterrenStof is astronomie en ruimtevaart nieuws voor iedereen uitgelegd in eenvoudig begrijpbare taal.
Je volgt SterrenStof bijvoorbeeld op Instagram via deze pagina. De presentatie en de productie worden in het bijzonder uitgevoerd door Anco van Hal.
Naast Instagram is SterrenStof ook actief op andere social media, bekijk hier alle social media kanalen waar SterrenStof momenteel actief is.

Uitgebreide informatie over het onstaan van en het gebruik van telescopen

Ben je op zoek naar meer uitgebreide informatie over telescopen en alle bijkomende details, bekijk dan ook even ons uitgebreide blog welke we recentelijk hebben voorzien van aanzienlijke updates:

Telescoop kopen? Hier moet je opletten | Ganymedes Amstelveen

Wij leggen je met veel plezier alle ins- en outs uit met betrekking tot telescopen, van de uitvinding tot aan de aanschaf van je eerste telescoop! Het kan goed zijn dat je beter een keuze kunt maken na het lezen van deze blog. Wordt je vraag niet beantwoord of kom je juist met andere vragen te zitten? Neem dan contact met ons op, ons team van enthiousaste hobbiesten is je graag van dienst :-).