Posted on Geef een reactie

Celestron ED verrekijkers, Nature DX en TrailSeeker serie

Celestron TrailSeeker ED 8x42 verrekijker

Celestron ED verrekijkers

Celestron heeft in 2 series een ED variant bovenop de huidige modellen uitgebracht. Het gaat om de Nature DX en TrailSeeker serie. In de Nature DX serie zijn er in totaal nu 10 verschillende modellen te verkrijgen waarvan 4 modellen met ED objectief. Dat zijn de 8 en 10×42 en de 10 en 12×50 uitvoeringen.

Celestron ED verrekijkers

 

ED glas zorgt ervoor dat het kleurenspectrum dichterbij elkaar komt en dat is direct zichtbaar in het beeld. De kleurfout die elke lens heeft treed met dit ED glas in mindere mate op en is bijna niet meer zichtbaar.

 

Celestron ED verrekijkers

Tevens is het beeld ook meer natuurgetrouw, zoals het met oog ook zichtbaar is en het contrast is ook beter. Als je beide Nature DX modellen, zonder ED en met ED objectief, naast elkaar gaat vergelijken zie je het verschil vrijwel direct optreden.

 

 

Celestron Nature DX

De Nature DX zonder ED zijn aan de buitenkant groen van kleur en met de ED uitvoering zwart van kleur.
Zie foto links voor het verschil.
Bij ED uitvoering zijn er kleinere verbeteringen doorgevoerd en heeft een iets strakkere uitstraling. Links de hele Nature DX serie.

Het waarnemen door de verrekijker gaat als bijna vanzelfsprekend, de kijker ligt goed in de hand, de balans is goed. Het scherpstellen gaat makkelijk en soepel. Ook weer niet te makkelijk dat je snel door het scherp stel moment heen draait.

 

De Nature DX zonder ED objectief zijn in prijs verlaagd door de komst van de modellen met ED objectief. Met een startprijs van € 129,00 voor de 8 en 10×25 tot een prijs van € 339,00 voor de 10 en 12×50 ED kan je wel zeggen dat je een goede tot hele goede verrekijker krijgt voor een zeer betaalbare prijs.

Celestron TrailSeeker

Met de TrailSeeker ED serie van Celestron kunnen we zeggen dat hiermee een aanval word gedaan op de toonaangevende verrekijkers in dit segment. Wij hebben de Celestron TrailSeeker ED vergeleken met gerenommeerde merken in dezelfde prijsklasse en kwamen tot de conclusie dat de Celestron beter was.

Links de TrailSeeker met ED objectief, links degene zonder. De “gewone” TrailSeeker gaf al een zeer fraai beeld. Over deze kijker waren we bij Ganymedes al heel erg enthousiast, maar de ED heeft dit nog eens versterkt. In alles is de ED uitvoering een verbetering. Zo voelt de verrekijker beter aan in de hand, stelt net iets makkelijker scherp, geeft een mooi contrastrijk beeld.

Phase Coating, Dielectric Coating, BaK 4 prisma’s, gasvulling, waterproof, magnesium behuizing zijn maar enkele kenmerken van alle TrailSeeker verrekijkers, waarbij de ED uitvoering als extra de ED objectieven heeft.

De levering van de TrailSeeker serie bestaat uit een tas, een draagriem, een tuigje om de verrekijker om de schouders te dragen, afdekdoppen, schoonmaak doekje en instructie boekje. 

 

In de prijsklasse tot € 500,00 en ja, verrekijkers die daar boven liggen, zelfs daarmee kan de Celestron TrailSeeker ED de competitie aan.
Wil je deze kijkers van Celestron eens zelf uitproberen dan ben je van harte welkom bij Ganymedes en laat jezelf verrassen door de hoge kwaliteit van deze verrekijkers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *