Posted on Geef een reactie

Nieuwe motor focus voor Celestron SCT-telescopen

Nieuwe motor focus voor Celestron SCT-telescopen

De motor focus is compatibel met alle Celestron SCT-telescopen welke zijn voorzien van een opening van 6 inch tot 14 inch welke sinds het jaar 2006 zijn geproduceerd, maar niet compatibel met 5 inch SCT-telescopen en/of oudere modellen.

Tevens is de motor focus compatibel met de 8 inch en de 36 cm RASA. De 7 inch Maksutov-Cassegrain en alle EdgeHD telescoop buizen. Voor gebruik met de 11 inch RASA, is een aanpassingskitje vereist omdat de RASA 11 met Feather Touch focuser is uitgevoerd.

De Nieuwe motor focus voor Celestron SCT telescopen kan op drie manieren worden bestuurd:

  • Met de NexStar+ controller: druk eenvoudig op de MENU-knop, selecteer Focuser en je kan de twee pijltjestoetsen gebruiken om de motor te bedienen en de snelheid aan te passen. Versie 5.30+ van de ge├»nstalleerde firmware is vereist. Je kan je handcontroller op elk moment bijwerken via internet. De controller is niet alleen geschikt voor visuele observatie, maar ook voor astrofotografie met een DSLR, d.w.z. zonder laptop.
  • Met een laptop of PC door middel van stand-alone software: als de telescoop op afstand word bedient en/of een astrofotografie camera is aangesloten, kan je het beste het gratis programma Celestron Focuser Utility voor Windows gebruiken. Voor deze optie moet je de NexStar-handcontroller via USB op de computer aansluiten, niet de focusmotor zelf. De nieuwe CGX- en CGX-L monteringen kunnen worden bestuurd met de Celestron PWI-software. De focuser kan ook via dit programma worden aangesproken. De CGX- en CGX-L monteringen kunnen rechtstreeks via USB op de laptop of pc worden aangesloten zonder handmatige bediening.
  • Met een laptop of PC door middel van ASCOM: via ASCOM kan je de motor focus aansturen vanuit vrijwel alle software, zoals Sequence Generator Pro, NINA en de vele andere opties.
  • Zonder een Celestron montering: als je een Celestron telescoop op een montering van een ander merk hebt gemonteerd, kan je de focus motor bedienen via de USB-poort. De USB-poort moet 900 mA leveren. Een voedingsunit of stroomkabel is echter niet bij de levering inbegrepen.

Voeding van motor focus kan op drie manieren:

  • via de aux port en een Celestron goto montering.
  • via de USB port en laptop of pc.
  • via een 12 volt 1 ampere voeding.

 

Inmiddels is de Celestron motor focus op voorraad bij Ganymedes.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *