Astronomisch Avontuur, per postboot langs de Noorse kust

15 oktober 2019
Astronomisch avontuur

In de periodes september 2019 t/m maart 2020 en september 2020 t/m december 2020 kun je op geselecteerde vertrekdata een wel heel unieke 12-daagse reis maken aan boord van een Noorse postboot! Deze reizen hebben als thema Astronomisch Avontuur. Laat je tijdens de heldere poolnachten betoveren door de Noorse sterrenhemel en het fascinerende noorderlicht. De thema-afvaarten zijn precies op de ideale fasen van de maan afgestemd en worden begeleid door de gerenommeerde Britse astronomen Dr. John Mason, Ian Ridpath of Graham Bryant

In de ban van de sterrenhemel

Onze astronomen zullen je als eerste over de zichtbare sterren als navigatiemiddel vertellen zodat je je de komende dagen kunt laten leiden door de sterrenhemel. Hiermee treed je in het kielzog van de eerste Hurtigruten kapitein Richard With en de beroemde Noorse ontdekkingsreizigers. De met sneeuw bedekte bergen en spectaculaire winterlandschappen bieden een adembenemend decor voor het verbazingwekkende fenomeen van het noorderlicht dat, hoe verder we noordwaarts reizen, met steeds grotere kans te bewonderen zal zijn! Aan dek van de Hurtigruten schepen kun je het magische en fascinerende kleurenspel van het Aurora Borealis verschijnsel optimaal aanschouwen. Onze astronomen zullen je precies kunnen uitleggen hoe dit verschijnsel ontstaat maar ook hoe je dit het mooist kunt fotograferen of filmen. Verheug je op (Engelstalige) lezingen en laat je astronomisch inspireren door gezamenlijke observaties van de sterrenhemel. Onze expert zal je reis van start tot finish begeleiden en naast zijn astronomische kennis ook veel waardevolle informatie over het land en de mensen met je delen.

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS
  • Op jacht naar ’t noorderlicht!
  • Professionele begeleiding van Engelstalige astronomen
  • Interessante lezingen en presentaties aan boord
  • Bezoek aan het Planetarium in Tromsø

De experts aan boord

De 12-daagse reis Astronomisch avontuur vindt plaats op geselecteerde afvaarten met de schepen MS Trollfjord, MS Finnmarken en MS Midnatsol en wordt begeleid door één van de drie Engelse astronomen. Geniet van een reeks astronomielezingen over fascinerende onderwerpen zoals:

  • Op zoek naar het noorderlicht
  • Een rondleiding door de planeten
  • Zon – en maansverduisteringen
  • Verhalen van de sterren
  • Het internationale Space Station
  • Kometen
  • Beeldvorming van het noorderlicht

DR. JOHN MASON

Dr. John Mason is een toegewijd natuurkundige en zijn voornaamste specialisaties zijn astronomie, astrofysica en ruimtetechnologie. His is als hoogleraar verbonden aan de South Downs Planetarium in Chichester en sinds 1976 fellow van de Royal Astronomical Society en daarnaast een volwaardig lid van de International Astronomical Union.

IAN RIDPATH

Ian Ridpath is een fulltime schrijver en radiomaker op het gebied van astronomie en was werkzaam aan het Observatorium van de Universiteit van Londen. Hij is een fellow van de Royal Astronomical Society en tevens lid van de vereniging van auteurs en van de vereniging van Britse wetenschap schrijvers. Hij is ook de redacteur van de Oxford Dictionary of Astronomy en Nortonvan Star Atlas.

GRAHAM BRYANT

Graham Bryant is voorzitter van de waarnemingspost Clanfield in Hampshire – de grootste amateur sterrenwacht in het Verenigd Koninkrijk. Hij is een fellow van de Royal Astronomical Society en parttime presentator in het Planetarium South Downs. Graham is tevens werkzaam op de Universiteit van Portsmouth.

Aanbieding

In samenwerking met Norkse Noorwegen reizen heeft Ganymedes een aanbieding voor iedereen die deze reis boekt bij Norkse. Je krijgt een kortingsbon met een korting van 10 % op alle Celestron telescopen en verrekijkers. De bon word digitaal aangeleverd door Norkse en kan zowel digitaal als bij ons in de winkel ingeleverd worden.

Voor meer informatie over deze prachtige reis klik op Norske Noorwegen reizen

“Credits foto’s: Hurtigruten”