Posted on Geef een reactie

Ideale reisgezel: refractor-telescoop ZS61 APO

Ideale reisgezel: refractor-telescoop ZS61 APO

De Ganymedes-collectie is weer uitgebreid. Dit keer met een nieuwe refractor-telescoop van William Optics: de ZS61 APO. Deze compacte telescoop weegt nog geen anderhalve kilo en is mede daardoor een ideale reisgenoot.

Ik ga op reis en neem mee…

Vakanties zijn het perfecte moment om sterrenkijkers en verrekijkers in te pakken, zeker als je naar een land met een zonnig klimaat reist. Minder bewolking betekent immers meer zicht. Natuurlijk heb je dan wel een lichtgewicht-versie nodig die je zonder teveel rompslomp meeneemt naar de mooiste plekken. De ZS61 APO is zo’n telescoop.

Refractor-telescopen

De ZS61 APO van William Optics is een refractor-telescoop, ook wel een lenzentelescoop genoemd. Die maakt gebruikt van lenzen om het licht te breken, terwel een spiegeltelescoop spiegels gebruikt om licht te reflecteren. Een refractor-telescoop heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo bestaan ze uit een afgesloten buis met optiek, die stof en vuil buiten houdt. Ze zijn compact, kunnen tegen een stootje en kunnen hoge contrast-beelden geven. Als de lenzen goed zijn natuurlijk.

Refractor-telescoop ZS61 APO

Dat de maat niets uitmaakt, bewijst de William Optics telescoop ZS61 APO. De doublet fluoriet-lens zorgt voor verrassende prestaties. Bovendien is deze handzame telescoop voorzien van verschillende technieken voor scherp beeld en is hij ideaal voor op reis. Een aantal voordelen:

– Opening van 61 mm
– Soepel scherpstelmechanisme
– Stabiele 2-inch rack and pinion focuser
– Klein van formaat
– Gewicht 1.45 kilo
– Prachtig mechanisch design
– Nagenoeg geen kleurfout
– Uitschuifbare dauwkap
– Vrij van coma en astigmatisme

– Verschillende kleuren: rood, blauw, goud

Inpakken maar!

De nieuwe ZS61 APO is verkrijgbaar voor € 455,00 euro. Wees er snel bij, want de eerste tien kopers kunnen de bijbehorende air tight koffer eenmalig voor slechts €50,00 bestellen.
Inpakken en gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *