Posted on Geef een reactie

Laat de lente niet ongezien voorbij vliegen

Laat de lente niet ongezien voorbij vliegen

Een aantal weken geleden werd in de buurt van Dordrecht de zeldzame lammergier gespot: de grootste vogel van Europa. En in Nationaal Park de Biesbosch liet de zwartkoprietzanger zich voor de tweede keer zien. Het is weer voorjaar! Trek jij ook de natuur in? Dan hangt er natuurlijk een compacte verrekijker om je nek.

Compacte verrekijker

De lente beleven als nooit tevoren? Bij Ganymedes vind je verrekijkers in alle soorten, maten en prijsklassen. Bijvoorbeeld de compacte Celestron Elements 8×21 die al voor €24,99 verkrijgbaar is. Daar tegenover staat de kostbare verrekijker NOCTIVID 10×42 met een aanschafwaarde van €2650,00. Met een beeldkwaliteit die nooit eerder voor mogelijk werd gehouden, is dit een optische revolutie voor outdoor-fanaten en gevorderde vogelaars.

Voor de lens

Een compacte verrekijker heeft de afmetingen 8×25 of 10×25. Een groter formaat is 8×42 of 10×42. De laatste cijfers staan voor de opening van de lens en de eerste cijfers voor de vergroting. Meer vergroting is niet per se beter; zo is het door trillingen veel lastiger om een scherp beeld te krijgen.  Verrekijkers met een vergroting van 7 tot 10 zijn  ideaal als je die zwartkoprietzanger zelf ook eens voor de lens wilt krijgen.

Bekijk verrekijkers in Amstelveen

Ben je op zoek naar een compacte verrekijker om de lente te beleven? Bekijk dan online de uitgebreide collectie van Ganymedes. Of kom eens langs in onze winkel in Amstelveen. Hier vind je een uitgebreide selectie en kun je terecht voor eerlijk advies over alle verrekijkers en accessoires.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *