Brengservice
Fysieke winkel
100% veilig winkelen
Ruime voorraad

Alle 2 resultaten

Er zijn drie telescopen in de Celestron SkyProdigy lijn; een 130mm reflector, een 70mm refractor en een 90mm Maksutov-Cassegrain. Ze zijn allemaal gemonteerd op een eenvoudig ogende een-armige AltAzimuth montering. Echter, als je een beetje beter kijkt, dan ziet u een kleine rode buis steken uit de “arm” van de montering. Deze buis is een digitale camera die foto’s van de hemel neemt tijdens het uitlijn proces, dat is cool! Los van de camera is de software die de montering en de camera laat samenwerken revolutionair. Die software heet “StarSense Technology”, en daar gebeuren pas echt gave dingen. Wat is StarSense Technologie en wat doet het? Zie StarSense Technologie als gezicht- of vingerafdruk herkenningssoftware voor het heelal. Het is niet precies hetzelfde maar komt toch aardig in de richting.
In een misdaaddrama serie op TV is er altijd een scène waarin een afbeelding van iemands gezicht (of een vingerafdruk, of een kogel van een wapen) vergeleken met beschikbare afbeeldingen in een FBI-database. Beelden vliegen bliksemsnel over het scherm totdat er plots een match gemaakt wordt, daarna is de zaak zowat opgelost. StarSense Technology doet net zoiets. De camera neemt een 5 x 7 graden beeld van de nachtelijke hemel en vervolgens gaat de software die vergelijken met afbeeldingen in de database. Het kijkt niet naar magnitudes van sterren, maar juist het patronen die ze maken. De vectoren die gemaakt kunnen worden door bepaalde groepen van sterren. En dan maakt het een gok. Vervolgens worden er berekeningen gemaakt, wiskunde uitgevoerd die ik niet begrijp, en de telescoop richt zich op een ander deel van de hemel ten opzichte van de gok.
Toont het tweede beeld het deel van de hemel wat de software verwacht, dan begint het hele proces opnieuw. Het leert steeds meer van de beelden die het ziet en drie minuten later weet de telescoop waar hij is op aarde en hij weet hoe laat het is, en het weet hoe iets aan de hemel te vinden. Dat is behoorlijk indrukwekkend, en het werkt echt goed! Het enige wat u hoeft te doen is uw Celestron SkyProdigy telescoop mee naar buiten nemen, neerzetten en op de knop van de handcomputer drukken. De telescoop begint zijn dans, zonder dat u iets hoeft te doen. Drie minuten later is hij klaar om op avontuur te gaan.
U drukt op de knop voor een rondleiding langs de mooiste objecten van de avond. Of u zoekt een planeet of een ander object op in de database en de Celestron SkyProdigy vindt het voor u. Er is geen GPS signaal om te verliezen, dus u kunt dicht bij uw huis nog steeds een goede uitlijning krijgen. Sterker nog, wij vroegen ons af wat er zou gebeuren als de camera een beeld zou nemen met daarin een gebouw of een boom, en ons werd verteld dat StarSense daar rekening mee houdt. Zelfs als slechts een klein gedeelte van de hemel op uw locatie zichtbaar is, zal StarSense daarop kunnen uitlijnen en weten welke objecten niet zichtbaar zijn door obstructies of de horizon. In die gevallen duurt het proces wat langer, maar het uitlijnen zal lukken! Dat is goed om te weten!

Nu EENMALIGE AANBIEDING!! OP = OP.