Brengservice
Fysieke winkel
100% veilig winkelen
Ruime voorraad

Alle 6 resultaten

Celestron CGEM II

Celestron CGEM II serie.
Celestron levert de CGEM II serie met de conventionele Schmidt Cassegrain buis alswel met de nieuwe EDGE HD optiek.
Al sinds tientallen jaren biedt Celestron een reeks Schmidt Cassegrain telescopen aan met een uitstekende kwaliteit en prijs/prestatieverhouding. Toch was er nog ruimte voor verbetering, en dat heeft zich geuit in Celestron’s nieuwe Edge HD serie. De Edge HD serie bestaat wederom uit Schmidt Cassegrain telescopen met de befaamde XLT coatings, alleen nu zijn het aplanatische Schmid Cassegrains. Dit nieuwe optische ontwerp combineert de compacte kracht van de populaire SCT met een nagenoeg coma vrij beeld over het gehele beeldveld.

Dit resulteert in haarscherpe beelden en mooie puntvormige sterren tot aan de rand van het beeldveld. Vele andere fabrikanten vermelden dat hun telescopen in het centrum van het beeldveld zogenaamd “Diffraction limited” zijn, maar bij de Edge HD telescopen van Celestron is het gehele beeldveld “Diffraction limited”!

De afwezigheid van coma maakt de Edge HD serie bijzonder geschikt voor astrofotografie, vandaar dat Celestron alle Edge HD modellen Fastar compatible gemaakt heeft. Met een Fastar systeem kunt u deze telescopen ombouwen tot F2 astrografen! Om het de astrofotograaf helemaal naar de zin te maken heeft Celestron de Edge HD SCT’s verder uitgerust met een nieuwe spiegelmontage waarmee de hoofdspiegel vast gezet kan worden en het gevreesde “image shift” vrijwel uitbant. En om de afkoeltijd te verkorten zijn er speciale koelopeningen achter de spiegel gemaakt om de lucht makkelijker langs de hoofdspiegel te laten circuleren. Deze hoogstaande optische technologie moet natuurlijk gesteund worden door een even zozeer geavanceerde montering. Vandaar dat Celestron de CGEM II Edge HD serie plaatst op de nagelnieuweCelestron CGEM II GOTO montering. Deze combinatie van techniek is voor zijn prijs gewoonweg niet te verslaan.
Uiteraard biedt de Celestron CGEM II Edge HD serie een passend model voor elke serieuze amateur astronoom, u kunt hieronder kiezen uit een 8″, een 9,25″ en een 11″ model.