Brengservice
Fysieke winkel
100% veilig winkelen
Ruime voorraad

Alle 6 resultaten

Celestron CGE Pro
De specificaties van de nieuwe Celestron CGE Pro montering liegen er niet om. Om te beginnen heeft Celestron de draagkracht van de originele CGE bij de CGE Pro verhoogd naar 41 kilogram, voldoende om elke commercieel verkrijgbare telescoop te kunnen dragen, waarbij ook nog capaciteit overblijft voor zware accessoires zoals volgkijker, CCD camera’s en filterwielen.Het is dan ook geen wonder dat Celestron met de CGE Pro de gevorderde astrofotograaf in gedachten heeft. Voor astrofotografie is een nauwkeurige pool uitlijning van groot belang, vandaar dat Celestron de nieuwe software functie All-Star Polar alignment heeft toegevoegd aan haar NexStar GOTO controller. Met behulp van een enkele heldere ster helpt deze functie u om een exacte pooluitlijning te verkijgen, ook al kunt u de poolster niet zien! Om de uitlijning zo soepel mogelijk te laten verlopen is de Celestron CGE Pro nu voorzien van grotere bedieningsknoppen voor het afstellen van zowel de altitude als de azimuth, en aparte knoppen om de instellingen rotsvast te zetten.

Een andere belangrijke eigenschap van de Celestron CGE Pro is zijn mogelijkheid om tot 20 graden voorbij de meridiaan te blijven volgen. Hierdoor wordt het makkelijker om lange opnames te maken van het mooiste deel van de hemel. Doordat de constructie van de CGE Pro dusdanig steviger geworden is, was het ook mogelijk om de slew snelheden op te voeren zonder in nauwkeurigheid in te boeten. De CGE Pro kan slewen met een maximum snelheid van 5° per seconden. Om gedurende het slewen of volgen het slippen van de koppelingen te voorkomen heeft Celestron de CGE Pro uitgerust met 4 koppelingen per as. Het volgen is ook verbeterd door een beter energiebeheer, waardoor de montering ook bij enige onbalans toch zeer nauwkeurig blijft volgen en richten. De functies Calibration starsSync en Precise GOTO verbeteren de richtnauwkeurigheid tot wel 1 boogminuut.Door de toepassing van heavy-duty naaldlagers op de assen, grotere en nauwkeuriger vervaardigde wormwielen en speciale motorbehuizingen, heeft de CGE Pro een typische volgnauwkeurigheid van +/- 9 boogseconden, en met de permanente Periodic Error Correction kan dit nog verder teruggebracht worden. Hierdoor wordt het ook mogelijk om zonder autoguiding lange opnames te maken.
Al dit geweld moet volgens Celestron wel portable blijven, dus heeft men er alles aan gedaan om de CGE Pro zo verplaatsbaar mogelijk te houden, zonder concessies te doen op het gebied van stabiliteit en nauwkeurigheid. De gehele montering kan in kleine, draagbare delen opgedeeld worden en de stabiliteit is gegarandeerd door het zwaartepunt van de montering direct boven de poten van het nieuwe HD statief te plaatsen.
Het nieuwe HD statief heeft roestvast stalen poten met een diameter van 9 centimeter en is voorzien van een bovenspreider en onderspreider om een voorspanning op de poten te bewerkstelligen. Het statief is uitschuifbaar tot een hoogte van 1,39 meter. De CGE Pro beschikt over een 3″ zwaluwstaartaansluiting met drie klemmen om zelfs de zwaarste telescopen veilig aan te kunnen sluiten.
Het GOTO systeem van de CGE Pro heeft een database met daarin 40.000 objecten en beschikt over de nieuwe All-Star alignment technologie die u op beide halfronden in staat stelt om uiterst nauwkeurig uit te lijnen. Het is mogelijk de resultaten uit de database te filteren op basis van altitude, zodat alleen objecten worden getoond die op uw locatie zichtbaar zijn. U kunt zelf 100 zelfgedefinieerde objecten toevoegen aan de database. Uiteraard is de CGE Pro uitgerust met een ST4 compatible autoguiderpoort en kan de optionele CN16 GPS ontvanger worden toegepast om het uitlijnen nog eenvoudiger te maken. Door middel van de standaard RS232 poort op de handcontroller kunt u de CGE Pro besturen en updaten via een PC.

Al sinds tientallen jaren biedt Celestron een reeks Schmidt Cassegrain telescopen aan met een uitstekende kwaliteit en prijs/prestatieverhouding. Toch was er nog ruimte voor verbetering, en dat heeft zich geuit in Celestron’s nieuwe Edge HD serie. De Edge HD serie bestaat wederom uit Schmidt Cassegrain telescopen met de befaamde XLT coatings, alleen nu zijn het aplanatische Schmid Cassegrains. Dit nieuwe optische ontwerp combineert de compacte kracht van de populaire SCT met een nagenoeg coma vrij beeld over het gehele beeldveld.
Dit resulteert in haarscherpe beelden en mooie puntvormige sterren tot aan de rand van het beeldveld. Vele andere fabrikanten vermelden dat hun telescopen in het centrum van het beeldveld zogenaamd “Diffraction limited” zijn, maar bij de Edge HD telescopen van Celestron is het gehele beeldveld “Diffraction limited”!
De afwezigheid van coma maakt de Edge HD serie bijzonder geschikt voor astrofotografie, vandaar dat Celestron alle Edge HD modellen Fastar compatible gemaakt heeft. Met een Fastar systeem kunt u deze telescopen ombouwen tot F2 astrografen!

Om het de astrofotograaf helemaal naar de zin te maken heeft Celestron de Edge HD SCT’s verder uitgerust met een nieuwe spiegelmontage, waarmee de hoofdspiegel vast gezet kan worden en het gevreesde “image shift” vrijwel uitbant. En om de afkoeltijd te verkorten zijn er speciale koelopeningen achter de spiegel gemaakt om de lucht makkelijker langs de hoofdspiegel te laten circuleren.

Net als dat er optisch geen enkele concessie gedaan wordt, doet Celestron ook mechanisch geen concessies bij de CGE Pro Edge HD serie. De reden dat elk model uit deze serie gedragen wordt door het absolute paradepaardje onder de Celestron monteringen, de CGE Pro. Met een opstelling uit de CGE Pro serie bent u verzekerd van het beste materiaal voor uw astronomie activiteiten.
Uiteraard biedt de Celestron CGE PRO Edge HD serie een passend model voor elke serieuze amateur astronoom, u kunt hieronder kiezen uit een 9,25″,11″ en 14″ model.