Brengservice
Fysieke winkel
100% veilig winkelen
Ruime voorraad

Alle 7 resultaten

Welkom tot het Universum van Borg telescopen. De Borg lijn van telescopen en producten omvat flexibiliteit en een uniek modulaire serie van hoge kwaliteits refractors in een diameter range van 50mm tot 150mm.

Hieronder een uitleg waarom Borg heeft gekozen voor het modulaire systeem: The Borg System Design Philosophy

Draagbaarheid is een belangrijke factor in het Borg Systeem ontwerp  filosofie. Diameter van de telescoop buis zijn niet groter dan nodig is voor de lichtweg, hierdoor gaat het gewicht omlaag. Er worden echter geen concessies gedaan aan de stijfheid van het geheel. Telescopen die lichter zijn van zichzelf, maken het reizen makkelijker maar  het vertaald zich ook in aanmerkelijk minder tegengewicht voor de montering en minder flexibiliteit in het geheel van de opstelling.
Borg telescopen kunnen ook gedemonteerd worden in korte delen,  hierdoor kan je de telescoop heel compact opbergen of makkelijk vervoeren in een vliegtuig. Zelfs de objectief lens is los te draaien waardoor je die zelf in de handbagage mee kan nemen.

Modulair ontwerp is een sterk punt van het Borg Systeem. Door het modulaire systeem kunnen vele Borg componenten gebruikt worden in de diverse series in de Borg familie, dit maakt tevens dat de productie kosten omlaag kunnen en de consumenten prijs aantrekkelijk blijft.

Het upgraden van producten was een ander doel van Borg, wat mede door het modulaire systeem,  bereikt is. Je kan klein beginnen bij Borg en stap voor stap verbeteren als de vraag daar is, zelfs objectieven kunnen met kleine aanpassing toegepast worden op de rest van het systeem.

Fotografisch/Visueel design zonder enige compromis  was een andere zorg voor systeem ontwerper bij Borg. Een volledige lijn van accessoires is voorhanden voor de meeste gebruikte camera’s die erop de markt zijn.
Omdat Borg een enorme collectie adapters heeft is het voor ons niet te doen om die allemaal in voorraad te hebben. Op dit moment lijkt het ons het beste om bestellingen te verzamelen en dit dan in 1 keer te bestellen. Prijzen kunnen fluctureren dit i.v.m. de schommelde Japanse YEN.
Binnenkort volgen de telescopen die verkrijgbaar zijn van Borg.