Brengservice
Fysieke winkel
100% veilig winkelen
Ruime voorraad

Alle 7 resultaten

Stereo microscopen, zijn laag vergrotende microscopen. Het beeld wordt drie-dimensionaal in stereo weergegeven. Met een stereomicroscoop kunnen ook niet doorzichtige objecten worden bekeken, b.v. insekten, plantendelen, kleine mechanische of electronische componenten, mineralen, edelstenen e.d.
Verlichting d.m.v. opvallend en/of doorvallend licht. Vergrotingen vanaf 5X tot ca. 50X zijn gangbaar, tot ca. 270X is mogelijk. Het gezichtsveld en dieptescherpte zijn veel groter dan bij bio-medische microscopen. De objectief-paren zijn gemonteerd op een verwisselbare slede of per 2 paar in een draaibare revolver. De zoom typen hebben traploos instelbare vergrotingen vanaf 6.5X tot 45X. Een andere vergroting wordt verkregen door het verwisselen van objectieven of oculairen.
Voor de zoom stereomicroscopen zijn ook voorzet-objectieven leverbaar. De keuze van een stereomicroscoop en de vergrotingen wordt onder meer bepaald door de grootte en de structuur van het object. Een objectief met lagere vergroting geeft een groter gezichtsveld; een langere werkafstand geeft een grotere dieptescherpte.
Een 10x vergroting resulteert reeds in een 100x oppervlakte vergroting! Derhalve is b.v. voor insekten en mineralen een vergroting van 10X en 30X te preferen boven 20X en 40X!