Brengservice
Fysieke winkel
100% veilig winkelen
Ruime voorraad

Enige resultaat

Hobym Crux monteringen

Hobym observatorium is in 2009 opgericht als publieks observatorium. Eenmaal begonnen kwam het idee om hoge kwaliteit monteringen te gaan bouwen met een laag eigen gewicht maar hoog draaggewicht.

De grondlegger van het Hobym observatorium, Mr. Injoon Hwang, heeft zelf een lange ervaring in het bekijken en fotograferen van de nachtelijke hemel.  Hij is een van de beroemdste astro-fotografen in Zuid-Korea en publiceerde veel boeken over astrofotografie.

Zijn 30 jaar praktijkervaring inspireerde hem om de CRUX-montering te maken om veel problemen op te lossen die hij met de conventionele equatoriale monteringen had opgedaan.

Harmonic Drive technologie.

Crux-houders zijn voorzien van Harmonic Drive-technologie. Deze technologie geeft Crux de volgende voordelen ten opzichte van traditionele aandrijfsystemen voor astronomietoepassingen:

  • Ze hebben geen speling en daarom is het volgen uiterst nauwkeurig en reageert de montering extreem snel..
  • Ze hebben een zeer hoog koppel. Dit maakt het ideaal voor gebruik met alle belastingen. Bijvoorbeeld, de lengte van een refractor vereist normaal gesproken een veel zwaardere montering dan een typische gewichtscapaciteit suggereert.
  • De belastinglimieten voor Crux-monteringen gelden voor alle soorten telescopen en ook voor fotografie.