Ganymedes was aanwezig op de NEAF in New York!

11 april 2019

Afgelopen weekend was een delegatie van Ganymedes (Jeroen en Paul) op bezoek bij de NEAF in New York, ’s werelds grootste astronomische beurs waar de bekende merken zich presenteren en nieuwe producten aankondigen!

En als William Optics importeur van de Benelux ga je dan natuurlijk met William Yang op de foto… Ook hebben we Trevor van Astrobackyard in het echt gezien… En natuurlijk hebben we onze contacten warm gehouden met onder andere de CEO van Celestron en overige leveranciers.

…Maar natuurlijk neem je ook even de tijd om de zeer imposante skyline van New York te aanschouwen (inclusief een bezoek bovenin zowel het Empire State Building als ook het One World Trade Center)!

Daarnaast hebben we de space shuttle Enterprise bezocht welke staat geparkeerd aan de Hudson river, dat was wel erg gaaf! De space shuttle staat daar geparkeerd op een vliegdekschip, ongeveer op de plaats waar destijds op wonderbaarlijke wijze een vliegtuig was geland door uitval van beide motoren.

We hebben weer nieuwe en interessante producten gezien op de NEAF welke zullen worden toegevoegd aan onze website.
Zoals de aanstaande full frame CMOS-camera van ZWO, momenteel zit deze camera in testfase bij ZWO en zal deze binnenkort te leveren zijn. Ook komt ATIK met een ASIAIR-achtig product op de markt en worden er vele nieuwe autofocus-oplossingen beschikbaar gemaakt door zowel ZWO, PrimaLuceLab als ook William Optics.

We zagen ook een zeer gaaf product welke achterop de telescoop gemonteerd kan worden en waarop diverse camera’s, reducers/flatteners en/of oculairs gemonteerd kunnen worden.
Met dit product kan één telescoop worden gebruikt voor zowel deepsky fotografie, planeten fotografie maar ook visueel gebruik! Het is een soort carrousel waarop de onderdelen gemonteerd worden en met één knop draait het systeem. Hierdoor ontstaat er een multifunctionele telescoop.

Het is wel duidelijk dat de technische revolutie nu ook helemaal los is geslagen op onze fanatische hobby. We leven in mooie tijden en laten we de vruchten ervan plukken :).

Oh, en over onze website gesproken… Ganymedes heeft niet stil gezeten afgelopen maanden en wij hebben hard gewerkt aan een nieuwe en meer moderne website welke eind deze/begin volgende maand live zal gaan!
De focus is daarbij gegaan naar een veel gebruiksvriendelijkere website… Maar ook een stukje modernisering om bij de tijd te blijven evenals het beter kunnen bedienen van de veeleisende astrofotograaf door onder andere de toepassing van filters, dat ontbreekt een beetje aan onze huidige website.

Blijf ons daarom volgen en we zullen de livegang ook via Facebook aankondigen als het zo ver is.