Vogels spotten met een vogelkijker

1 mei 2018

Vogels kijken met een vogelkijker

De vogeltrek is weer begonnen. In grote getale komen vogels terug uit Afrika. Een prachtig moment om eens goed te kijken naar de vogelrijkdom in ons land. “Wie leert vogels spotten, kan nooit meer normaal wandelen”, zegt vogelaar Nico de Haan in een interview in de Volkskrant. En wij delen zijn enthousiasme. Daarom biedt Ganymedes een mooi assortiment compacte vogelkijkers aan.

Lichtgewicht

Waar moet een vogelkijker in ieder geval aan voldoen? De kijker moet compact zijn, want met een grote kijker rondlopen is verre van ideaal. En met een zware kijker wordt het spotten naar verloop van tijd een uitdaging, liever een lichtgewicht kijker dus. Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is en elke vogelaar spot op zijn eigen manier, daarom hebben we een gevarieerd aanbod.

Vogelkijkers van Ganymedes

We lichten vier vogelkijkers er even uit:

  • Celestron TrailSeeker 8×42

Een lichtgewicht kijker met een duurzaam frame. Deze kijker heeft de laatste technieken op het gebied van optisch vernuft. Met de TrailSeeker krijgt u een helder, contrastrijk en levendig beeld mét een groot gezichtsveld. U kunt vogels nauwkeurig observeren. Een goede keus voor een gevorderde spotter, maar ook een prima start voor een beginner. De TrailSeeker kost 329 euro.

  • Celestron Granite 8×42

De broer van de Celestron TrailSeeker. Met z’n 0.6 kilo net wat zwaarder, maar nog altijd compact. Deze kijker blinkt uit met het grote gezichtsveld en is betrouwbaar onder alle omstandigheden. Ook de Granite levert scherpe en contrastrijke beelden. Verkrijgbaar voor 409 euro.

  • Swarovski CL companion 8×30

De Swarovski-kijkers richten zich meer op de ervaren spotter. De CL companion kan tot 8 keer vergroten en heeft een gezichtsveld van 132 meter. Deze kijker is ergonomisch vormgegeven, is compact en weegt maar 490 gram. Een uitstekende metgezel voor een dag of meer vogelsspotten. De Swarovski CL companion kost 1060 euro.

  • Swarovski EL 8×32

We hebben ook een nieuwe uitvoering van de Swarovski EL in ons assortiment. Swarovski benaderd de perfectie met deze verbeterde vogelkijker. U krijgt kristalheldere, natuurgetrouwe, beelden. De beelden zijn scherp tot aan de rand. En u kunt langere uitstapjes gaan plannen, want ook bij langdurige observaties biedt deze kijker maximaal comfort. Voor 1854 euro kunt u vogels gaan spotten op professioneel niveau.

Alle vogelkijkers worden geleverd met een tas, draagriem. Heeft u zin om nóg meer te genieten van het vogels spotten? Ga dan vooral eens op pad met een kwalitatief goede vogelkijker, speciaal gemaakt om uw spotters beleving te versterken.

Kom snel langs bij onze winkel in Amstelveen om onze uitgebreide selectie verrekijkers van dichtbij te bekijken!